2013. március 11., hétfő

Brokkoli Leves Tejszínnel és kukoricával


Először is, bocsánat a képekért, de ugye ha vendégek vannak, akkor nem elsősorban a képek készítése és minősége miatt aggódik, izgul az ember!

Nos, ez kérem szépen a gluténmentes leves (Norbi feladta nekem a leckét, eleddig sosem találkoztam még senkivel, aki ily "betegségben" szenvedne, így nem is tudtam, hogy pontosan akkor Ő most mit ehet, és mit nem....Nem jutott jobb eszembe, mint hogy egy sima zöldség leves (mert ugye Kati miatt hús nem lehetett benne) viszont nagyon finom volt.
Legalábbis ezt mondták :-D
Glutén mentes, mert nem sima liszttel készítettem, de természetesen azzal is készíthető!
Minden recept 6 főre kalibrálva!!!


Hozzávalók:

1 db közepes lila hagyma
4 ek kukorica liszt
2 l zöldség alaplé
1 db nagyobb krumpli
1 fej brokkoli
1/2 konzerv kukorica
1 közepes ág friss kakukkfű
250 ml 20 %-os tejszín
1,5 dl tej

bors
kevés reszelt füstölt sajt
(6 szelet sonka)


Elkészítés:

Ha senki nem vega, akkor a következő képen készítsük el:
Készítsünk 2 l alaplét, hogy arra ne kelljen már várni.
Egy nagyobb edényben süssük meg a sonkaszeleteket. Ha elkészültek, akkor a zsíron pároljuk meg az apróra vágott hagymát! Figyeljünk, hogy ne süssük, csak pároljuk (ahogy a hagymalevesnél).Amikor a hagyma megpuhult, szórjuk rá a lisztet. Gyorsan keverjük át, nehogy lekapjon, majd apránként öntsük fel az alaplével. Merőkanállal merjük az elején, és folyamatosan keverjük a levest, nehogy becsomósodjon.Adjuk hozzá a felkockázott krumplit, majd főzzük közepes lángon, míg a krumpli majdnem kész. Közben a brokkolit szedjük rózsáira. Ha a krumpli majdnem megfőtt, adjuk a leveshez a brokkolit, a kakukkfüvet, főzzük össze.Kicsivel később tegyünk bele ízlés szerint kukoricát, sózzuk, borsozzuk, és egy kevés szerecsendió sem árt neki.Főzzük puhára a zöldségeket.Öntsük fel a tejszínnel és a tejjel, adjuk hozzá a reszelt sajtot, forraljuk össze, és már tálalható is :-)

Ha van vega a családban, akkor ne a szalonna/sonka zsírján, hanem olíva olajon pároljuk a hagymát!

Tálaláskor a levesre helyezzünk egy-egy szelet sonkát.

Jó étvágyat




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése