És íme a győztes menü, melyet a 14 főből a legtöbben kedveltek:
Zeller Krémleves Véres Hurkával
Hozzávalók:
- 1 db zellergumó, felkockázva (kb 0,5 kg)
- 2 szál angol zeller 1 centis karikákra vágva
- 1 fej vöröshagyma, felaprítva
- 2 gerezd fokhagyma, préselve
- 75 ml fehérbor (száraz, olyan, amit szívesen meginnánk)
- 1 l alaplé
- 60 ml tejszín
- őrölt szerecsendió
- só
- bors
- 50-100 g véres hurka felkarikázva
- olívaolaj (1-2 ek.)
Elkészítés:
Egy edényben hevítsünk olajat, majd pár percig pirítsuk benne a felkockázott zellert, a vöröshagymát és a fokhagymát. Vigyázzunk, ne barnuljanak meg. Öntsük rá a fehérbort, majd forraljuk addig, míg felére csökken, ekkor jöhet az alaplé (a legjobb a csirke, de zöldséget is használhatnak). Az alapléből hagyjunk egy pohárnyit az angol zellernek. Fűszerezzük ízlés szerint szerecsendióval, forraljuk fel, majd vegyük vissza a lángot, és közepes hőmérsékleten főzzük 10-15 percig, amíg a zeller megpuhul.
Közben egy kis edényben ugyancsak pirítsuk pár percig a karikára vágott angol zellert, majd jöhet rá a maradék alaplé. Főzzük ezt is, amíg a levest. Tegyük félre egy picit, hagyjuk hűlni.
Amíg az angol zeller pihen, addig botmixerrel keverjük simára a megfőzött zellergumót, adjuk hozzá a főzőtejszínt, ízesítsük sóval és borssal, majd alacsony lángon melegítsük újra, amíg elkészítjük a hurkát.
Közben az angol zellert szűrjük le, és tegyük át a levesbe.
Ha a hurka elkészült, vágjuk karikákra, és kevés olajon pirítsuk ropogósra. Nem baj, ha kicsit morzsálódik, szép éke, kiegészítője lesz levesünknek mind ízben, mind látványban. Tálaláskor szórjunk a levesbe angol zellert és hurkát is.
Jó étvágyat
Narancsos Csirke Édesburgonya-spenót-feta salátával
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell
- 2 narancs héja és leve
- 4 gerezd fokhagyma
- 120 ml szójaszósz
- 400 g gabona mix
- 400 g bébi spenót
- 2 db édesburgonya
- 1 marék fenyőmag
- Szerecsendió
- Só
- Bors
Elkészítés:
Egy tálban keverjük össze a csirke marinádját, a narancs héját, levét a szója szósszal és a fokhagymával. Helyezzük bele a csirkét, fedjük le és tegyük félre. Az édesburgonyát hámozzuk meg, kockázzuk fel, és egy serpenyőben kezdjük el sütni. A gabona mixet tegyük fel főni. Ha ezekkel megvagyunk, akkor a bébi spenótot kevés olajon dinszteljük meg fokhagyma, só, bors és szerecsendió kíséretében. Tartsuk melegen a már elkészített ételeket, amíg kisül a hűs. A csirkét kevés olajon pirítsuk, majd lefedve süssük meg! Egy kevés alaplevet önthetünk alá. Keverjük össze a gabona mixet az édesburgonya kockákkal, a spenóttal, tördeljünk rá fetát, majd helyezzük a tányérra. Erre jöhet a csirke, melyet a kicsit besűrített marináddal meglocsolunk, és egy száraz serpenyőben megpirított fenyőmaggal megszórjuk.
Jó étvágyat.
Csokis Cupcake forró fűszeres sziruppal
Hozzávalók:
- 100 g liszt
- 20 g kakaó
- 140 g cukor
- 1,5 tk sütőpor
- Csipet só
- 40 g vaj (szobahőmérsékletű)
- 120 ml tej
- 1 tojás
- Kevés vanília aroma
- 1 marék csoki forgács
- 1 narancs leve
- 200 g málna lekvár
- 3 db csillagánizs
- 1 rúd fahéj
- 25 g aszalt áfonya
- 25 g aszalt meggy
Elkészítés:
Külön-külön keverjük össze a cupcake száraz és nedves összetevőit, majd a szárazra óvatosan csorgassuk a nedveseket, folyamatos keverés mellett. Magas fordulatszámon keverjük jól össze az egész masszát. A muffin formát béleljük ki papírral, majd kanalazzuk bele a masszát, a 2/3-áig. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra, és süssük 20-25 percig a sütiket. Közben készítsük el a mázat.
A narancs levét és a lekvárt forraljuk össze, tegyük bele a csillagánizst és a fahéjat. Dobjuk bele az aszalt gyümölcsöket is.
Ha a sütik elkészültek, vegyük ki, hagyjuk kihűlni.
Tálaláskor a cupcake-ek tetejére csorgassunk a szirupból, de legyen benne gyümölcs is J
Jó étvágyat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése